ФУНКЦІЯ ВІЗУАЛІЗАЦІЯ

Чому візуалізація так важлива?

Візуалізація на практиці, може бути різною: комусь достатньо записати ціль в електронний список, хтось формує картину під час медитації, для когось це карта бажань та фото бажаного, що додає сил і натхнення, кожного дня, хтось представляє як вже досяг цілі, та може зрозуміти і відчути чи це справді бажана ціль  та  фактом залишається те, що чітке бачення своїх бажань та кроки назустріч своїй мрії, працюють.  

Завдяки своїм технічним можливостям Дрім Борд є зручним інструментом візуалізації, оскільки дозволяє і закріпити фотографії різними способами, фіксувати записи, як на паперових носіях, так і за допомогою написів крейдовим олівцем на поверхні Dream Board. 

Візуалізація цілей важлива з багатьох причин і одна з найважливіших, це фокус на твоїй цілі.

Коли мозок кожного дня отримує нагадування про твою ціль, він збільшує вірогідність щоденних кроків до твоєї цілі, що дуже важливо, оскільки тоді твої кроки до мрії стають корисною звичкою, а це фактично робить її здійснення, при вірному плануванні, неминучою. По друге мозок продовжує шукати шляхи досягнення в фоновому режимі, що є найефективнішим способом, звідти і фраза “ранок вечора мудріший”.

ВІЗУАЛІЗАЦІЯ 

=

 ФОКУС НА ТВОЇЙ ЦІЛІ

 + 

МОЗОК ПРАЦЮЄ НАД ВИРІШЕННЯМ

Хтось може подумати що візуалізація, це тільки гарні фотографії на твоєму Dream Board, записаний крейдовим олівцем графік тренувань чи велика амбіційна ціль (ВАЦ).

Ми хочемо, подивитися на візуалізацію, ще ширше. Візуалізація, це мотивація та нагадування про головне, кожного дня, розуміння своїх бажань, того якою людиною ти хочеш бути, і передчуття наслідків і щастя від досягнення поставлених цілей і здійснення мрій, усвідомленість та відповідальність.

Що ще робить візуалізація:

  • Істинність цілей 
  • Мотивація 
  • Усвідомлення та відповідальність 

Істинність цілей 

На протязі усього життя на нас впливає наше оточення, батьки, друзі, соціальні стандарти, виховання, соціальні мережі та інше. Це часто призводить до того, що люди починають йти не своїм шляхом, та втрачають себе, йдуть не до своїх цілей, та фактично живуть не своїм життям, блокуючи енергію, радість та щастя.  

Візуалізація, це один з шляхів пошуку та усвідомлення свого призначення, своїх цілей та місії, що здатні наповнити ваше життя радістю, енергією, змістом та щастям. Існують складні практики роботи зі своєю свідомістю, техніки візуалізації та медитації, що зазвичай пропонують професіонали (коучі) з особистого розвитку,  але інколи достатньо загальні усвідомленість та відповідальність, розуміння того, що ви  можете контролювати лише те, що усвідомили, а чого не усвідомили, контролює вас та впливає на всі аспекти вашого життя..

Серед загальновідомих технік роботи з цілями, є система підвищення ефективності та мотивації у досягненні мети «GoMAD». Ця система за допомогою запитань, дає можливість усвідомити свої цілі, зрозуміти більшість їх аспектів і допоможе знайти відповіді на найважливіші  питання, та прискорити ваш шлях, у тому числі питання стосуються істинності цілей для вас. Також більш детальна інформація по цілям, в розділі планування. 

Мотивація

Дрім Борд допомагає звичайну фантазію перетворити на мрію, ціль, план дій, корисну звичку, справжню велику амбіційну ціль (ВАЦ).

Чому і коли так відбувається 

Візуалізація допомагає мати чітке розуміння бажаного та мотивує вас на шляху до мрії. Плюси візуалізації ще й у тому, що відкласти мрію у далеку скриньку не вийде. Адже нагадування та мотивація до дій завжди буде перед очима. Якщо ви пробували різні програми візуалізації або писали в нотатках, але ніколи не доходили до етапу реалізації – змініть спосіб та додайте планування. А якщо коротко то візуалізувавши вашу ціль на Dream Board за допомогою фото чи напису, напишить коли саме ви почнете її реалізовувати, це збільшить вірогідність в рази. Більше інформаціїї в розділ Візуалізація та Планування. , та Мотивація

Усвідомлення та відповідальність 

Усвідомлення та відповідальність, насправді є основними факторами досягнення усіх ваших цілей, оскільки вирішують основне питання, можливість контролювати та управляти своїм життям. Фактично, це розуміння, як ефективно досягати бажаного, керування своїми звичками (ссилка), та розуміння особливостей роботи вашого мозку, котрий може бути основною причиною ваших стопів, оскільки його захисні функції можуть блокувати ваши дії, та відповідальність за своє життя та життя своїх близьких. Прокрастинація, економія енергії мозком, страхи минулого, ролі які ми обираємо в житті, все це потребує усвідомлень, контролю та зусиль для руху уперед. Але після того як ви взяли під контроль своє життя, більшість досягнень стають питанням часу, якщо це залежить від вас. І тут також в рамках візуалізації, ви можете запитати себе,”А якою людиною я хочу бути/стати? А що робить/не робить, така людина”? 

Чому з Dream Board візуалізувати цілі та мрії легше?

Перший крок до візуалізації, це вибрати спосіб, місце, час та необхідні інструменти. Фактично від цього буде залежати, чи кожного дня ти будешь фокусуватися на своїх цілях, та коли і як часто ти хочешь обдумувати свої цілі та давати своєму мозуку імпульси на пошук рішень та шляху отримання бажаного. Dream Board зручний інструмент візуалізації завдяки різним розмірам (S, M, L), своїй багатофункціональності (корка/крейда/магніт) та можливості розміщення в зручному місці (де забажаєте). Радимо вибрати місце, що часто перед очима і там зробити місцем візуалізації у вигляді карти бажань, to do list, покроковий план або будь-який інший варіант, що вам не тільки нагадуватиме про те, що пора починати, але й викликати бажання почати негайно.

Якщо так, то час починати візуалізувати та приступати до здійснення мрії.

Дрім Борд – це сучасна візуалізація та незвичайна карта бажань, що кожного дня буде допомагати наблизити твої мрії і зробити їх реальністю.  

Dream Board – візуалізація, така як ти хочеш.

ТВОЇ МРІЇ, ТВОЄ ЖИТТЯ

Матеріали по темі: